Chilli Kick BBQ Mais

mais/mais_1.jpeg

De oorsprong

Deze gegrilde maiskolven, met een vleugje chilipeper, tillen jouw barbecue-ervaring naar een hoger niveau. Ze zijn perfect als smaakvolle bijgerecht en een gegarandeerde hit op elk tuinfeestje.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven.
  2. Snijd de bieslook fijn.
  3. Leg elke maiskolf op een stuk aluminiumfolie.
  4. Voeg een royale hoeveelheid roomboter toe, ongeveer 2 plakken van 3 millimeter dik per kolf.
  5. Bestrooi met een snufje zout, de fijngehakte bieslook en een vleugje chilipoeder voor een pittige kick.
  6. Wikkel de maiskolven stevig in de folie en leg ze ongeveer 20 tot 30 minuten op de barbecue, tot ze lekker zacht zijn.
  7. Verwijder de folie en steek aan beide uiteinden van elke kolf een stevige prikker in.
  8. Wees voorzichtig, de maiskolven zijn heet!