Hemelse Zalm Poke Bowl
De oorsprong
Poke bowls zijn als een blanco canvas waarop je je culinaire creativiteit kunt laten stralen. Dit recept is mijn persoonlijke favoriet, maar voel je vrij om te improviseren en toe te voegen wat je lekker vindt. Het is een smaakvolle en kleurrijke combinatie die je smaakpapillen gegarandeerd zal verwennen.
Ingrediënten
- 1 hele Rode ui
- 1 Komkommer
- 1 Mango
- 1 Avocado
- 200 gram Basmatirijst
- Sesamzaadjes
- 100 gram Zalm
- 100 ml Rijstazijn
- Srirachasaus
- Mayonaise
- Wijnazijn
- Sojasaus
- Suiker
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de helft van de rijstazijn met een beetje suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost.
- Giet de gekookte rijst in een grote kom en meng met het rijstazijn-suikermengsel. Verspreid de rijst op een groot bord of schaal en laat het afkoelen en uitstomen.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en kook deze in een klein pannetje met de resterende rijstazijn op laag vuur gedurende 10 minuten.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en marineer ze in een kommetje met wijnazijn.
- Snijd de avocado en mango in dunne plakjes.
- Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan tot ze lichtbruin worden en een heerlijke geur verspreiden.
- Meng mayonaise, witte wijnazijn en Sriracha saus naar smaak in een kom.
- Verdeel de afgekoelde rijst over een bord. Leg de komkommer, mango, rode ui en avocado aan de zijkant.
- Snijd de zalm in plakjes en leg deze bovenop de rijst.
- Druppel de Sriracha-mayonaise over de poke bowl en besprenkel met sojasaus.