Gevulde varkenshaas

filled-pork-tenderloin/filled-pork-tenderloin-1.jpeg

De oorsprong

Dit recept maak ik al jaren. Het kan als kleine hapjes zijn voor meerdere mensen of een deel van een gerecht voor 2. Het is ooit bedacht door Ron Peeks, op een van de vele keren dat wij samen bbqden.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan, rond de 200 graden.
  2. Snij de varkenshaas in de lengte in, 1 centimeter boven het blad tot bijna het eind. Vouw het vlees open en herhaal dit, zodat je een soort lap krijgt.
  3. Bestrijk het vlees met de roomkaas.
  4. Leg de stukken paprika in de lengte als een strook aan het uiteinde. Wellicht heb je niet alles nodig.
  5. Leg naast de paprika de sprieten bieslook. Beetje naar gevoel hoeveel je wilt.
  6. Afhankelijk van je soort roomkaas, kan je het geheel nog met wat peper bestrooien.
  7. Leg de plakken ontbijtspek naast elkaar, liever iets overlappend. Wellicht heb je er 1 of 2 meer nodig.
  8. Rol het geheel nu op, vanaf de kant met de paprika en bieslook. Hoe strakker, de beter.
  9. Leg je rol op het ontbijtspek en rol het ontbijtspek eromheen. Ook weer, hoe strakker, de beter.
  10. Of je bind de rol op als een rollade, of je steek er meerdere prikkers doorheen.
  11. Grill de varkenshaas even boven het vuur, zodat de ontbijtspek mooi een kleur krijgt en krokant wordt. Draai regelmatig (met beleid).
  12. Leg de varkenshaas vervolgens indirect en laat nog ongeveer 10 minuten liggen. Mik op een kerntemperatuur van 60 graden.
  13. Laat het enkele minuten rusten en snij vervolgens in medallions van 1 centimeter dik.