Puntpaprika met Feta
De oorsprong
Ideaal groente gerecht van de BBQ. Ook prima als vegatarische hap, als je de spek weglaat. De venkel en feta maken een heerlijke mix.
Ingrediënten
- 2 stuks Puntpaprika
- 150 gram Feta
- 8 plakken Ontbijtspek
- 2 Lenteui
- Gemalen Venkelzaad
Bereidingswijze
- Halveer de puntpaprikas en verwijder de zaden.
- Brokkel de feta in een kom.
- Snij de lenteui super fijn.
- Meng de bosui met de feta en voeg een mespunt venkelzaad toe. Beetje naar smaak.
- Verdeel de feta over twee helften van de puntpaprikas en druk wat aan. Leg de ander helft van de paprika erboven op.
- Omwikkel deze nu met 4 plakken ontbijtspek en prik een paar tandenstokers erdoor heen. Eventueel is de spek weg te laten om het vegatarisch te maken.
- Rooster dit ongeveer 10 minuten op de bbq tot de paprika iets zacht is en de bacon iets crunchy. Speel een beetje met direct en indirecte hitte.