Puntpaprika met Feta

paprika-feta/paprika-feta-1.jpg

De oorsprong

Ideaal groente gerecht van de BBQ. Ook prima als vegatarische hap, als je de spek weglaat. De venkel en feta maken een heerlijke mix.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Halveer de puntpaprikas en verwijder de zaden.
  2. Brokkel de feta in een kom.
  3. Snij de lenteui super fijn.
  4. Meng de bosui met de feta en voeg een mespunt venkelzaad toe. Beetje naar smaak.
  5. Verdeel de feta over twee helften van de puntpaprikas en druk wat aan. Leg de ander helft van de paprika erboven op.
  6. Omwikkel deze nu met 4 plakken ontbijtspek en prik een paar tandenstokers erdoor heen. Eventueel is de spek weg te laten om het vegatarisch te maken.
  7. Rooster dit ongeveer 10 minuten op de bbq tot de paprika iets zacht is en de bacon iets crunchy. Speel een beetje met direct en indirecte hitte.