Broodje hete kip

hot-chicken/hot-chicken-1.jpg

De oorsprong

Er was een ciabatta over op een dag. Dit gerecht is geïnspireerd op een Surinaams broodje hete kip. Beetje pittig met zure ingelegde komkommer.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilet in reepjes.
  2. Pers of snij de knoflook fijn.
  3. Meng in een kom de yoghurt, knoflook, za'artar, vadouvan, zout en peper. Laat die een halve dag staan.
  4. Snij de komkommer in dunne plakjes.
  5. Meng de komkommer met wijnazijn, suiker in een kom. Laat rustig staan.
  6. Halveer de ciabatta en smeer deze in met wat olijfolie en een halve knoflook.
  7. Meng de mayonaise, de Srirachasaus en een theelepen wijnazijn in een kom als saus.
  8. Snij de courgette in kleine blokjes.
  9. Zet de oven aan op de grillstand.
  10. Nadat de kip goed gemarineerd is, bak deze gaar in een koekenpan. Leg de kip apart.
  11. In het kippenvet, bak de courgette even gaar. Als het iets kleur krijgt is het goed. Leg het daarna apart.
  12. Leg het brood daarna in de pan, met de platte kant onderop. Druk goed even aan, zodat het brood een beetje geroosterd wordt.
  13. Verdeel de kip over 1 helft van het brood en daarna de courgette.
  14. Bestrooi dit met de geraspte kaas.
  15. Leg het brood op het rooster dichter onder de grill in de oven. Hou dit goed in de gaten tot de kaas gesmolten is.
  16. Verdeel de saus over het beleg.
  17. Beleg deze met de ingelegde komkommer en serveer de rest van de komkommer on the side.
  18. Tip! als je van pittig houdt, voeg dan extra Srirachasaus toe.