Broodje hete kip
De oorsprong
Er was een ciabatta over op een dag. Dit gerecht is geïnspireerd op een Surinaams broodje hete kip. Beetje pittig met zure ingelegde komkommer.
Ingrediënten
- 1 Ciabatta
- 1 Kipfilet
- 1 tl Vadouvan
- 2 tl Za'atar
- 1 el Yoghurt
- 1 Courgette
- Geraspte Kaas
- Knoflook
- 1 Komkommer
- Wijnazijn
- Suiker
- 2 el Mayonaise
- 1 tl Srirachasaus
Bereidingswijze
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Pers of snij de knoflook fijn.
- Meng in een kom de yoghurt, knoflook, za'artar, vadouvan, zout en peper. Laat die een halve dag staan.
- Snij de komkommer in dunne plakjes.
- Meng de komkommer met wijnazijn, suiker in een kom. Laat rustig staan.
- Halveer de ciabatta en smeer deze in met wat olijfolie en een halve knoflook.
- Meng de mayonaise, de Srirachasaus en een theelepen wijnazijn in een kom als saus.
- Snij de courgette in kleine blokjes.
- Zet de oven aan op de grillstand.
- Nadat de kip goed gemarineerd is, bak deze gaar in een koekenpan. Leg de kip apart.
- In het kippenvet, bak de courgette even gaar. Als het iets kleur krijgt is het goed. Leg het daarna apart.
- Leg het brood daarna in de pan, met de platte kant onderop. Druk goed even aan, zodat het brood een beetje geroosterd wordt.
- Verdeel de kip over 1 helft van het brood en daarna de courgette.
- Bestrooi dit met de geraspte kaas.
- Leg het brood op het rooster dichter onder de grill in de oven. Hou dit goed in de gaten tot de kaas gesmolten is.
- Verdeel de saus over het beleg.
- Beleg deze met de ingelegde komkommer en serveer de rest van de komkommer on the side.
- Tip! als je van pittig houdt, voeg dan extra Srirachasaus toe.