Kippendij sate

chicken-sate/chicken-sate.jpg

De oorsprong

Een vrij standaard manier van het maken van kippendij sate, maar dan met een kleine twist. Ik gebruik dijvlees, dat blijft veel malser dan filet of varkensvlees. De toevoeging van verse tijm heb ik ooit ergens opgepikt, maar ik weet simpel weg niet meer waarvan.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snij de kip in blokken. Niet te klein, want dan is het niet meer te spiezen.
  2. Snij of pers de knoflook.
  3. Snipper of rasp de gember.
  4. Rits de verse tijm van de takjes af. Snipper of maal dit zo fijn mogelijk.
  5. Meng alles bij elkaar in een kom en voeg er een flinke scheut honing en ketjap-manis bij. Verhouding is ongeveer 1 op 1 (meer ketjap dan honing).
  6. TIP! Hou je van een beetje pit, voeg dan ook chilipeper toe.
  7. Stop het geheel nu in een zip-lock-bah (die van IKEA zijn ideaal) en leg weg in de koelkast. Dit mag rustig 24 uur liggen, maar een uurtje kan ook als het niet anders is.
  8. Grill de sate rustig op de bbq. Vooral niet te heet, dan verbrandt de honig. Rustig aan is het beste.