Moink Rolls

moinkrolls/moinkrolls-1.png

De oorsprong

De meeste mensen in bbq-land zullen wel bekend zijn met Moinkballs. Dit gerecht lijkt er erg veel op. Zoals je weet zijn Moink balls erg veel werk om het spek om het balletje heen te wikkelen. Samen met Ron Peeks hebben wij dit voor het eerst gemaakt op de benefiet BBQ van de Serial Grillaz. Deze rolls zijn gewoon gemakkelijker te maken en te bereiding. Daarnaast worden het mooie sushi-achtige hapjes. Ik gebruik 50% rundergehakt en 50% half-om-halfgehakt. Hierdoor is het net iets vetter en minder droog dan met enkel rundergehakt.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Maakt de BBQ klaar voor 150 - 200 graden indirect roken. Kouder mag zeker, maar duurt het iets langer.
  2. Leg twee vellen vershoudfolie neer.
  3. Maak op elk van die vellen een matje van ontbijtspek, zodat dit een soort vierkant vormt. Misschien heb je meer plakjes nodig.
  4. Meng het gehakt, ei, de kruiden, de ketchip, worcestershiresaus en mozzarella. Kneed dit goed door.
  5. Verdeel het gehakt in twee delen.
  6. Maak nu een rol van het gehakt aan het uiteinde van het matje van ontbijtspek. Druk de rol goed samen.
  7. Rol het geheel nu op, de vershoudfolie zou hierbij moeten helpen om het gemakkelijker te maken.
  8. Haal het folie weg en prik 8 prikkers in de rol. Later als wij het dan gaan snijden haal je 8 stukjes met elk een prikker uit een rol.
  9. Rook de rollen nu op de BBQ voor 30-40 minuten.
  10. De laatste paar minuten, kwast de rol in met je favoriete BBQ saus.
  11. Snij de rol in stukjes en serveer het uit.