BBQ Lamb Kebab
De oorsprong
Dit recept is gebaseerd op het recept van BBQ Helden (https://bbq-helden.nl/recepten/pittige-turkse-lamskebab-met-ezme/). De eerste keer gemaakt voor de verjaardag van Lizanne samen met Ron. Combineert heel goed op flatbread met een munt sausje.
Ingrediënten
- 500 gram Lamsgehakt
- 500 gram Rundergehakt
- 1 hele Rode ui
- 1 Puntpaprika
- 2 teentjes Knoflook
- 2 cm Gember
- 1 el Peterselie
- 2 tl Sumak
- 2 tl Chilipoeder
- 2 tl Paprikapoeder
- 2 tl Komijnpoeder
- 2 tl Zout
- 1 tl Peper
Bereidingswijze
- Meng het gehakt samen of koop het gemengd. Hoe kouder het gehakt hoe fijner het werken is.
- Snij de ui en puntpaprika zo klein en fijn mogelijk in snippers en voegt het toe.
- Pers de knoflook.
- Rasp de gember of snij in kleine stukjes.
- Voeg alle kruiden toe.
- Kneed het geheel nu goed samen voor zeker 5 minuten. Langer is beter.
- Verdeel het gehakt en maak er 4 rollen van. Hoeven niet geheel rond, mogen best beetje plet.
- Steek een lang zwaard/spies nu door de rollen heen en druk stevig aan.
- Als het gehakt warm en zacht is geworden, stop het weer terug in de koelkast. Blijft het beter aan de spies zitten.
- Steek de BBQ aan, rond de 200 - 250 graden.
- Grill de kebab boven het vuur zodat de buitenkant mooi kleur krijgt en dicht schroeit.
- Draai het zo min mogelijk. Na ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de dikte, zul je merken dat het gehakt stevig wordt. Dan is het klaar.