Indiase BBQ Garnalen
De oorsprong
Ik maak deze garnalen zelden op dezelfde manier, varianten genoeg. Deze zijn iets meer Indiaas door de kerrie. \ Ik noem hier viskruiden, het kan ook schampikruiden zijn of iets dergelijks. Meestal een mengsel van dille, selerie, peterselie. Kijk vooral wat je hebt.
Ingrediënten
- 8 grote Tijgergarnalen
- 1 el Viskruiden
- 1 tl Kerriepoeder
- Chilipoeder
- 4 tenen Knoflook
- 1 Citroen
Bereidingswijze
- Pers of hak de knoflook fijn.
- Meng de viskruiden, knoflook en garnalen royaal met olijfolie. Laat dit mengsel minimaal 30 minuten tot enkele uren rusten in de koelkast.
- Bereid de barbecue voor op direct grillen.
- Snijd de citroen in partjes.
- Rijg aan een prikker eerst een partje citroen en dan 2 garnalen.
- Grill de garnalen boven de hete kolen gedurende 4-5 minuten, tot ze mooi gaar en niet meer glazig zijn.