Spinazie tagliatelle
De oorsprong
Weer een recept dat ik maak sinds mijn studenten tijd. Soms met ham, soms met tomaten. Door de jaren heen vind ik de variant met spek en paprika het lekkerste en de meeste bite geven.
Ingrediënten
- 250 gram Tagliatelle
- 1 Puntpaprika
- 1 Ui
- 200 gram Spekreepjes
- 200 gram Spinazie
- 2 tenen Knoflook
- 80 gram Roomkaas
- Peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook.
- Snij de puntpaprika in blokjes.
- Fruit dit in een koekenpan in olijfolie in de pan.
- Optioneel voeg de spekreepjes toe. Zonder de spek is het gerecht vegetarisch.
- Voeg de puntpaprika toe en bak deze even mee.
- Kook de spinazie mee beetje bij beetje om het te laten slinken.
- Kook de tagliatelle.
- Smelt de roomkaas door de pan heen.
- Breng op smaak met peper.