Tagliatelle Peer

tagliatelle/tagliatelle-1.jpeg

De oorsprong

Met dank aan Geert van Calslaan 5-2. Dit recept komt uit het clubblad van de Skeuvel, de studenten schaatst vereniging uit Enschede.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Fruit dit in een koekenpan in olijfolie in de pan.
  3. Optioneel voeg de spekreepjes toe. Zonder de spek is het gerecht vegetarisch.
  4. Kook de tagliatelle.
  5. Schil de peren en zijn in dobbelstenen van 1cm.
  6. Snij zo goed en kwaad als dat wil de gorgonzola in blokjes.
  7. Als de peer wat hard is, voeg deze op het eind 1 minuut toe aan de tagliatelle en giet daarna af.
  8. Kneus de cashew noten en doet dit in de pan met de afgegoten tagliatelle.
  9. Voeg peer, gorgonzola en het ui/spek mengel bij elkaar in de pan met de tagliatelle en laat dit even staan. Zo kan de gorgonzola smelten.