Tagliatelle Peer
De oorsprong
Met dank aan Geert van Calslaan 5-2. Dit recept komt uit het clubblad van de Skeuvel, de studenten schaatst vereniging uit Enschede.
Ingrediënten
- 250 gram Tagliatelle
- 200 gram Gorgonzola
- 2 stuks Peren
- 1 Ui
- 2 tenen Knoflook
- Handvol Cashew noten
- 125 gram Spekreepjes
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook.
- Fruit dit in een koekenpan in olijfolie in de pan.
- Optioneel voeg de spekreepjes toe. Zonder de spek is het gerecht vegetarisch.
- Kook de tagliatelle.
- Schil de peren en zijn in dobbelstenen van 1cm.
- Snij zo goed en kwaad als dat wil de gorgonzola in blokjes.
- Als de peer wat hard is, voeg deze op het eind 1 minuut toe aan de tagliatelle en giet daarna af.
- Kneus de cashew noten en doet dit in de pan met de afgegoten tagliatelle.
- Voeg peer, gorgonzola en het ui/spek mengel bij elkaar in de pan met de tagliatelle en laat dit even staan. Zo kan de gorgonzola smelten.